Eredmények

A szükségletelemzések eredményei alapján a tananyagkidolgozás a projekt következő és egyik legfontosabb szakasza.
A tartalmak elkészítéséhez a teljes partnerség együttműködése szükséges. Az eredmények alapvetően meghatározzák a projekt eredményeinek minőségét és sikerességét.

A pályázat írás során már összeállítottuk a modulok előzetes tervét és meghatároztuk a tananyag várható mennyiségét, ez a terv azonban az igény-felmérés eredményeinek megfelelően módosítható, finomítható.

Az  O2 kerében a mezőgazdasági képzési kínálat oldaláról gyűjtöttünk információkat. A mezőgazdasági szakképzésben oktató tanárok körében végzett felmérésben a következő kérdésekre kerestük a választ:

  • Milyen mértékben alkalmaznak agrárinformatikai eszközöket a mezőgazdasági vállalkozások a projekt két célországában Magyarország és Macedóniában?
  • Milyen szinten áll jelenleg az e-mezőgazdaság alkalmazása ezekben az országokban az EU tendenciájához képest?
  • Milyen igényei vannak a vállalkozásoknak a mezőgazdasági munkaerő terén, különösen a munkavállalók digitális kompetenciájával kapcsolatban?

Az O1 keretében felmérések és nemzeti jelentések készültek minden célországban, az agrárinformatikai eszközök és a precíziós gazdálkodás témakörében, illetve EU szintű elemzés is készült. Az O1 eredményei alapjául szolgálnak a projekt további termékeinek.